5 mënyra si ta parandaloni dhimbjen e shpinës gjatë shtatzënisë

2018-04-15 në ora 21:38

Shtatzënia mund të ketë edhe efekte anësore, dhimbja e shpinës është një nga më të shpeshtat e tyre.

Mund ta përjetoni atë gjatë lindjes dhe mund ta keni edhe pas lindjes së fëmijës, ka 50 për qind shanse për dhimbje si një efekt anësor i shtatzënisë.

Relaxin, është një hormon që ndihmon në zbutjen e ligamenteve që mbështesin nyjet tuaja të pasme dhe legenin, e bën trupin tuaj të dobët për lindjen e fëmijës, transmeton Gazeta Shneta.

Prandaj për të evituar dhimbjen e shpinës ju duhet të:

-Relaksoheni sa më shumë që të jetë e mundur në ditët e para pas lindjes. Kërkoni ndihmë nga familja apo miqtë, fokusi juaj kryesor është pushimi.

-Derisa ushqeni foshnjën me gji është me rëndësi të qëndroni drejt, derisa këmbët tuaja të kenë nivelin e dyshemesë.

-Merrni terapi të ndryshme që kanë të bëjnë me dhimbjen e shpinës.

-Nëse jeni shtatëzënë, ju mund të përdorni jastëkë që të jeni të rehatshëm në shtrat./Gazeta Shneta/