6 trajtimet natyrale për trajtimin e infeksionit urinar

2019-07-04 në ora 20:04

Hidratohuni vazhdimisht

Pini më shumë ujë që të jeni në gjendje të fshini infeksionin nga sistemi juaj urinar kur jeni duke vuajtur nga UTI. Bakteret E priren të rrinë në muret anësore të fshikëzës tuaj. Kjo rezulton në ethe, inflamacion, dhimbje trupi dhe të dridhura. Nëse të gjitha këto simptoma janë të rënda, ju mund të merrni antibiotikë të parashkruar nga mjeku. Megjithatë, nëse mund ta shmangni atë, atëherë uji i pijshëm është një mënyrë e natyrshme për të trajtuar.

Frutat e malit

D-mannoza është një sheqer i natyrshëm në frutat e malit që ka të njëjtin afinitet me glukozën. D-manose është provuar shkenctarisht për të ndihmuar bakteret E të dalin nga fshikëza. Përveç borzileve, d-mannoza është gjithashtu e pranishme në portokall, mollë, pjeshkë dhe madje edhe në fasule të gjelbërta.

Merruni më shumë me sistemin imunitar

UTI-të e përsëritura janë gjithashtu një shenjë e sistemit të dobët imunitar. Hani ushqime të shëndetshme, ushtroni rregullisht, fleni mirë dhe largojeni stresin për të pasur një imunitet më të shëndetshëm.

Përmirësoni shëndetin e zorrëve

Njerëzit me shëndet të dobët të zorrëve janë në rrezik të kapjes së infeksionit të traktit urinar. UTI mund të shkaktojë gjakderdhje. Marrja e antibiotikëve mund të irritojë barkun tuaj duke penguar kështu shëndetin e zorrëve. Në rast se po merrni antibiotikë për UTI, merrni gjithashtu një probiotik së bashku. Kjo do të sigurojë zorrën tuaj.

Urinoni pas seksit

Kjo është veçanërisht e rëndësishme për gratë për parandalimin e rreziqeve të UTI-së. Gjithashtu, duke fshirë vaginën, fshijeni para dhe prapa dhe mos u ktheni përpara. Kjo parandalon bakteret nga mbrapa për të hyrë në vaginën tuaj.

Asnjëherë mos e mbani urinën për një kohë të gjatë

Për të parandaluar UTI-në e përsëritur, sigurohuni që kurrë të mos t mbani urinën për një kohë të gjatë. Mbajtja e urinës krijon hapësirë për bakteret që të jetojnë shumë gjatë në fshikëzën tuaj. kjo është ajo që përfundimisht çon në një infeksion./GazetaShneta/