6 zakonet që i bëjmë çdo ditë, por që dëmtojnë shëndetin tonë

2017-03-15 në ora 13:53

Të heqësh dorë nga një zakon është me të vërtetë shumë e vështirë.

Por, heqja dorë prej tyre është edhe më e vështirë kur ne mendojmë se janë të dobishme, por që në fakt ato shkaktojnë dëme në tërë trupin tonë, transmeton Gazeta Shneta.

Më poshtë, mund të gjeni disa prej këtyre zakoneve të cilat ndikojnë negativisht, madje është mirë që t’i largojmë ato.

1 Parandalimi i teshtitjes

Kur ne mbyllim hundën apo gojën dhe nuk lejojmë vetën të teshtijmë ashtu siç është nevoja. Në këtë rast, kemi rrjedhje të gjakut në trurin tonë por duke e bërë atë veprim ne e ndalojmë atë. Gjithashtu enët e gjakut dhe indet nervore ngjeshën, dhe lëndohen.

Kjo shkakton dhembje koke dhe probleme me dëgjim.

Prandaj, asnjëherë mos ndaloni teshtitjen.

2 Përdorimi i parfumit

Përdorimi i parfumeve me substanca sintetike lirojnë një aromë të fortë në trupin tonë. Këto substanca që lirohen, shkaktojnë marramendje, vjellje dhe pagjumësi.

Përkundër kësaj, ato aroma irritojnë edhe sytë tanë, fytin dhe lëkurën.

3 Ruajtja e ushqimit në enë plastike

Shumë enë apo kuti plastike përmbajnë substanca artificiale kimike. Nëse ne e mbajmë ushqimin në ato kuti, substancat depërtojnë më pas edhe në ushqim, e kjo mund të ketë efekt mbi sistemim endokrin.

Preferohet që ushqimi të ruhet në enë qelqi apo çeliku.

4 Larja e dhëmbëve menjëherë pasi të hahet ushqim

Dentistët rekomandojnë që dhëmbët duhet të pastrohen të paktën 30 min pasi të hani ushqim. Nëse është e mundur 1 orë do të ishte edhe më mirë.

Pastrimi i dhëmbëve menjëherë pasi të hani ushqim, mund të ketë efekt negativ tek lëmimi i dhëmbëve, gjithashtu edhe në shtresën e poshtme të gojës. Madje, nëse pastrohen menjëherë pas ushqimit, me kohë ato mund të kenë ndjeshmëri ekstreme dhe dëmtim të përgjithshëm të dhëmbëve.

5 Përdorimi i shpeshtë i sapunëve antibakterial

Një numër i madh i baktereve të dobishme jetojnë në sipërfaqen e lëkurës sonë, madje kanë një rol të madh në mbrojtjen e trupit.

Nëse përdorni shumë sapunin antibakterial, ju largoni këto baktere që në fakt ju ndihmojnë shumë në mirëmbajtjen e trupit.

6 Veshja e xhinseve të ngushta

Edhe pse janë në modë, xhinset të cilat në fakt shtrëngojnë lëkurën tonë shkaktojnë probleme nervore.

Gjatë gjithë ditës mund të ndiheni të shqetësuar e në siklet, pa e kuptuar fare që atë e shkaktojnë xhinset e ngushta në trup.

Në anën tjetër, rrjedhja e mjaftueshme e ajrit nuk mund të kalojë në trupin tuaj, kështu shkakton kruarje nëpër këmbë, e krejt në fund filloni të keni mpirje. /Gazeta Shneta/