8 zakonet që nuk lejojnë infeksionin maja të largohet

2020-03-30 në ora 23:39

Të gjitha gratë gjatë jetës së tyre do të përjetojnë një infeksion maja. Do të keni kruarje vaginale, shkarkime të trasha dhe të bardha.

Infeksionet e majave shkaktohen nga një bollël i baktereve candida albicans që jetojnë në vaginën tuaj, sipas Klinikës Mayo, dhe është e rëndësishme të merrni trajtimin e duhur në mënyrë që infeksioni juaj të largohet, transmeton Gazeta Shneta.

Përdorimi i gjërave që irritojnë vaginën tuaj

Shumë gjëra mund të prishin ekuilibrin e pH-së në vaginën tuaj ose në përgjithësi prishin shëndetin e saj. Vagina mund të jetë delikate dhe shumë gjëra ndikojnë në të. Ka shumë ngacmues të zakonshëm që ju nuk mund të kuptoni se mund të shkaktojnë një infeksion të majave.

Disa prej tyre janë sapunët aromatik,kripërat e banjës, zbutësit e rrobave, lubrifikantët aromatike, prezervativët dhe kremërat e aplikuara në vulvë.

Veshja e rrobave të lagura ose të ngushta

Nëse keni infeksion në maja, shmangni rrobat e ngushta ose të lagura. Maja pëlqen ambiente të lagështa dhe të ngushta kështu që veshja e rrobave të lirshme gjatë një infeksioni maja mund ta ndihmojë atë të largohet më shpejt.

Nuk i merrni të gjitha ilaçet për trajtim të infeksionit

Mund të jetë joshëse që të ndaloni të merrni ilaçet tuaja për infeksionin maja sapo të ndjeheni të sigurt se gjithçka është pastruar por kjo mund të nënkuptoj që infeksioni të rritet përsëri.

Sheqeri i tepërt në dietën tuaj

Dieta mund të ketë efekte të vazhdueshme në infeksionin tuaj të majave dhe ju mund të keni nevojë të qëndroni larg sheqerit ndërsa jeni duke u rikuperuar nga infeksioni maja.

Shumë kafeinë dhe alkool

Kafeina dhe alkooli mund të ndikojnë në ekuilibrin delikat të pH të vaginës, duke çuar në infeksione të përsëritura.

Përdorimi i aromatizuesve

Aromatizuesit dhe deodorantët mund të bëjnë infeksionin maja më të keq. Vagina juaj pastrohet vetëvetiu.

Marrja e antibiotikëve shpesh

Përdorimi kronik i antibiotikëve mund të çojë në infeksione të përsëritura të majave. Nëse po merrni antibiotikë për aknet kjo mund të çojë në infeksione kronike të majave.

Nuk testoheni për infeksionin maja

Nëse infeksioni juaj nga maja ka qenë duke qëndruar për një kohë të gjatë tek ju mund të jetë diçka plotësisht e sigurt që keni nevojë për ta testuar nëse është larguar plotësisht apo është aty. /GazetaShneta/