Aborti i hershëm, simptomat dhe shkaqet identifikuese të kësaj gjendje

2020-11-20 në ora 17:26

Aborti i hershëm ndodh gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë, zakonisht në javën e 12-të të shtatzënisë.

Është vlerësuar se 10-20% e të gjitha testeve pozitive të shtatzënisë përfundojnë në një abort të hershëm shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Sa shpesh mund të ndodh? – Besohet se deri në 50% e shtatzënive ndërpriten para dy javëve të para të shtatzënisë.

Simptomat e hershme të abortit spontan mund të identifikohen me vështirësi, mirëpo disa nga ato janë:

1.Ngërçet: Ndërsa, kjo mund të jetë shqetësim, gjithashtu mund të jetë si rezultat i rritjes së fetusit brenda mitrës.

2.Gjakderdhja

Ndërkohë, shumë ekspertë janë të mendimit se anomalia kromozomale është një nga arsyjet kryesore e abortit të hershëm./GazetaShneta/