Aktivitetet që duhet shmangur gjatë shtatzënisë

2020-06-17 në ora 15:41

Kur jeni shtatzënë, merrni parasysh ndryshimet që trupi juaj po kaloni përpara se të zhvendoseni në ndonjë aktivitet.

Këtu është një listë e aktiviteteve për të shmangur gjatë shtatzënisë shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Banjë me ujë të ngrohtë: Relaksimi në një vaskë të nxehtë për një kohë të gjatë mund të jetë i rrezikshëm për fëmijën tuaj dhe mund të pengojë zhvillimin e tubit nervor.

Vrapimi: Shmangni vrapimin  gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë pasi mund të përjetoni lodhje dhe marramendje.

Aerobikë me ndikim të lartë: Aerobikën me ndikim të lartë duhet ta shmangni plotësisht.

Ushtrime të vështira: Nëse dëshironi të kënaqeni në stërvitje, bëjeni atë në shtëpi. Stërvitja juaj duhet të jetë e lehtë dhe rrahjet e zemrës suaj nuk duhet të kalojnë më shumë se 140 rrahje në minutë./GazetaShneta/