Arsyeja përse kjo vajzë nuk depilon këmbët e saj, i ka “çmendur” të gjitha femrat

2017-07-02 në ora 19:30

Vetëbesimi është super fuqia juaj më e madhe…

Morgan Mikenas kujton ndjenjën e vetëdijshme të qimeve të parruara të këmbëve si një para-adoleshente. Por, blogerja 20 vjeçare mori një vendim vitin e kaluar – ajo ka depiluar trupin dhe nuk është penduar fare për këtë.

Në fakt, Morgan dëshiron të inkurajojë njerëzit tjerë të bëjnë këtë ndryshim poashtu, nëse është diçka për të cilën janë të interesuar. Në një video që tani është bërë virale në internet e postuar n Mars, Morgan ka shpjeguar: ”Unë nuk po përpiqem ta bëj njerëzimin thjeshtë të ndalojnë së depiluari krahët dhe këmbët, por dua thjeshtë t’i frymëzoj të tjerët…çfarë funksionon për ju? Çfarë ju bën më të rehatshëm”?

Ajo u drejtua sërish duke prekur qimet e trupit: “Ka diçka më shumë në jetë se sa trupi fizik, ekziston diçka më e madhe se paraqitja e jashtme”. Morgan thekson se zgjedhja e saj kishte të bëjë më shumë me atë se sa e papërshtatshme ishte depilimi i rregullt gjatë gjithë kohës, por poashtu se dëshiron të tejkalojë normat kulturore.

“Unë ndalova së rruajturi sepse për mua ishte një shqetësim”, theksoi ajo. “Është diçka e pakuptimtë, ndjehem sikur është një akt nënshtrimi ndaj kulturës së mbizotëruar nga meshkujt ku jetojmë. Dua të marr vendime me vetëdije për veten time dhe të bëj zgjedhje që i shërbejnë qëllimit tim. Depilimi i këmbëve për hir të tjerëve më bën të ndihem e pafuqishme”.

Sa i përket këshillës që do t’u ofrojë njerëzve tjerë, Morgan tha: “Dua që ta dini se vetëbesimi është superfuqia juaj, mund të qëndroni imune ndaj kritikave duke qenë të patrembura, praktikoni pranimin për të tjerët dhe veten tuaj”.

WARNING If body hair offends you, you will want to keep scrolling, no negativity please???? Current physique from 3 weeks of not lifting because of an injury. I'm definitely missing the pump and endorphins for sure, but I love where I am right now. Enjoy your journey. Don't love yourself any less because you no longer have abs, or you are a few pounds heavier. And I'm fully aware that my body hair is clearly visible in this picture, and that's the whole reason I posted it. I've have been getting beautiful emails from females who I inspired to stop removing their body hair and have helped send them on their journey of self love. For that reason I refuse to stop sharing my natural self. So if that is a problem, go ahead and unfollow me! For a majority of my life I have been chasing acceptance and love from others, and not focused what is actually important.. Loving MYSELF and feeling comfortable in my own skin and not needing anyone's approval. Love myself for who I am, and not have to change something about myself to be accepted.. Appreciate yourself and the changes you go through. Don't be so hard on yourself☺️?#fit #fitness #healthyliving #bodypositive #selflove #inspiration #bethechange #spreadlove #love #bodyhairdontcare #freespirit #support #positivevibes #goodvibesonly #tone #inspire #namaste #model #rest #feelgood #lifestyle #gains #befree #unity #respect #peace #natural #empowerment #fitnessmodel #bestself

A post shared by Morgan Mikenas (@i_am_morgie) on