Astma te fëmijët, simptomat dhe faktorët ndikues në zhvillimin e kësaj gjendje

2021-06-17 në ora 17:42

Astma pediatrike ëshë një sëmundje e frymëmarrjes, e cila ngushton bronket e fëmijës, kështu duke e vështirësuar procesin e frymëmarrjes.Ndonëse është e shprehur te fëmijët, astma mund të jetë e vështirë për t’u diagnostifikuar.

Simptomat me të cilat mund të përballet fëmija juaj janë klasike, të njejta sikurse simptomat tek të rriturit shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Ndër simptomat me të cila përballen fëmijët e që përmes tyre arrihet diagnostifikimi janë:

-Kollitja;

-Shtrëngimi në gjoks;

-Vështirësia në frymëmarrje;

Nga statistikat e fundit, rreth 6 milionë fëmijë amerikanë përballen me astmën pediatrike.Ekspertët nuk janë të sigurt se pse fëmijët zhvillojnë astmë, mirëpo hulumtimet e fundit qartësojnë se:

Gjentika

Ekspozimi ndaj ndotjes së ajrit, tymit, cigares, dhe

Infeksionet e frymëmarrjes në fëmijërinë e hershme – konsiderohen si faktorë ndikues./GazetaShneta/