Bëri seks gjatë ciklit menstrual, të gjithë “vdiqën” nga kureshtja për ta kuptuar se çka i ndodhi

2017-10-10 në ora 20:35

Seksi gjatë ciklit menstrual është një çështje e preferencave personale dhe besimeve kulturore.

E vërtetuar mjekërisht, është e sigurt që të keni marrëdhënie seksuale gjatë ciklit menstrual, për aq kohë sa bëni seks të pa mbrojtur, transmeton Gazeta Shneta.

Një gjinekologe, e cila tregon se e praktikon seksin gjatë ciklit menstrual, flet rreth seksin gjatë kësaj periudhe.

Përfitimet e seksit gjatë menstruacioneve

Seksi mund të ndihmojë në lehtësimin e para ose pas dhimbjes menstruale dhe simptomat nëse merrni orgazmë.
Endorfina të lëshuara gjatë një orgazme janë analgjetësë natyrorë dhe ngritës të gjendjes së menjëhershme, të cilat mund të lehtësojnë dhimbje koke, dhimbje koke, depresion të butë dhe nervozizëm të lidhur me menstruacionet
Disa gra gjithashtu pretendojnë se shijojnë seks më shumë kur janë në ciklin menstrual për shkak të ndjenjave të plotësisë në zonat e legenit dhe organit gjenital.

A mund të dëmtojë gjinia gjatë menstruacioneve të penisit ose mitrës (mitrës)?

Shkarkimi i menstruacioneve përmban gjakun dhe indet që mbulojnë barkun. Nuk ka asgjë të pista për këtë. Kjo nuk do të shkaktojë ndonjë lëndim ose acarim të penisit. Asnjë rrezik nuk mund të kanoset në mitër. Nuk ka rrezik që penisi të futet në mitër gjatë marrëdhënieve seksuale në ciklin menstrual./Gazeta Shneta/