Bima e cila ndihmon kontrollimin e sheqerit në gjak

2017-04-13 në ora 15:09

Hulumtuesit nga Britania e Madhe dhe Belgjika kanë gjetur se bima ‘stevia’ aktivizon një proteinë të quajtur TRPM5, e cila është e lidhur me perceptimin e shijimit. Kjo proteinë gjithashtu luan një rol në lirimin e hormonit insulinë pasi të hahet.

Personat të cilat janë të diagnostifikuar me diabetin e tipit 2 u rekomandohet të përdoret kjo lloj bime shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Eksperimentet janë kryer në minj laboratorik, ndërsa rezultatet e arritura janë raportuar në gazetën Nature Communications./Gazeta Shneta/