Shtimi i peshës para shtatzënisë është i rrezikshëm, ja pse

2017-04-13 në ora 15:01

Është njohuri e zakonshme që mbipeshja mund të ju bëjë më shumë rrezik për zhvillimin e diabetit të gestacionit. Por këtu ka disa lajme të çuditshme dhe të frustrueshme: Edhe pak shtim peshe para shtatzënisë mund të rrit shanset për zhvillimin e diabetit të gestacionit.

Hulumtuesit tregojnë se fitimi i më pak se 1.5 përqind të peshës trupore në një vit mund të dyfishojë rrezikun e diabetit tuaj të gestacionit shkruan FitPregnancy, transmeton Gazeta Shneta.

Ky hulumtim vjen nga shkolla e shëndetit publik në universitetin e Queensland, e cila u botua në qendrën e studimit të diabetit dhe praktikës klinike.

“Gratë me përfitime të vogla në peshë brenda gamës së BMI të shëndetit të dyfishtë kanë dyfishuar rrezikun e diabetit të tyre, krahasuar me gratë, pesha e të cilave ka mbetur e qëndrueshme”, thotë studiuesi Akilew Adane, sipas një njoftimi për lajmet.

“Është e rëndësishme për gratë dhe mjekët e tyre të jenë të vetëdijshëm se, madje edhe në rangun e BMI të shëndetshëm, duke fituar një kilogram ose dy në vit mund të jetë një rrezik për shëndetin”./Gazeta Shneta/