Çfarë duhet të bëni që ta ktheni vaginën normale pas lindjes

2018-01-06 në ora 12:43

Mënyra më e mirë për të trajtuar vaginën tuaj pas lindjes, është që të filloni me stërvitje gjatë shtatzënisë në mënyrë që ta mbani atë zonë të tendosur.

Kjo gjithashtu ju ndihmon që të pengoni grisjen e saj gjatë lindjes, po ashtu mund t’i bëni masazh perineal, transmeton Gazeta Shneta.

Po ashtu pas lindjes sërish vazhdoni me ushtrime të Kegelit, kjo është mënyra më e mirë për ta kthyer formën dhe madhësinë e vaginës sikur para lindjes.

Kjo për shkak se këto ushtrime forcojnë muskujt vaginalë, ndihmojnë në mbajtjen sa më shumë të urinës.

Ndërsa mundësonë që të keni një seks pa dhimbje pas lindjes. Për rrezultatet më të mira, bëni ushtrime kegel, çdo ditë prej 3 deri në 5 minuta.

Pa marrë parasysh mënyrave që përdorni, para së gjithash sigurohuni që vagina juaj nuk ka ndonjë çrregullim./Gazeta Shneta/

Nëse pyesni veten se si bëhen ushtrimet Kegel, shikoni videon më poshtë: