Cilat produkte të qumështit e zvogëlojnë rrezikun ndaj depresionit?

2017-04-17 në ora 20:04

Shumë prej nesh zgjedhin produktet e qumështi me yndyrë të ulët për të mbajtur dietën tonë në nivel. Hulumtimi i ri, megjithatë, sugjeron se qumështi me yndyrë të ulët mund të ketë përfitime edhe në shëndetin mendor.

Në një studim të më shumë se 1,000 të rriturve nga Japonia, studiuesit zbuluan se ata që konsumonin një sasi më të lartë të jogurtit dhe qumështit kishin më pak gjasa të zhvillonin simptoma të depresionit, krahasuar me ata që konsumonin sasi më të ulëta të këtij produkti qumështorë shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Përderisa simptomat e depresionit ndryshojnë nga personi në person, ato mund të përfshijnë trishtim të vazhdueshëm, ndjenja të mungesës së shpresës, fajit, pafuqisë, nervozizëm, lodhje, probleme gjumi dhe mendime vetëvrasëse.

Prof. Nagatomi dhe kolegët e tij venë në dukje se studimet e mëparshme kanë shoqëruar marrjen e qumështit me depresion, edhe pse nëse efekti është pozitiv apo negativ ka qenë i pa konkluduar./Gazeta Shneta/