Përfitimet nga vaji i peshkut

2017-04-17 në ora 19:52

Vaji i peshkut është i rëndësishëm për organizmin tonë, pasi që përveç që përmban acidin yndyrorë Omega-3, ai gjithashtu përmban edhe vitaminën A dhe D. Tek peshqit e bardhë këto përqëndrime janë shumë të ulëta.

Shumë autoritete shëndetësore në mbarë botën i këshillojnë njerëzit të konsumojnë sa më shumë peshq të yndyrshëm ose të marrin suplimente, për shkak të përfitimeve të premtuara shëndetësore shkruan Medical News Today, transmeton Gazeta Shneta.

Një studim zbuloi se vajrat e peshkut mund të zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të kancerit të prostatës në bashkëpunim me dietat me yndyrë të ulët. Megjithatë, një nivel tjetër i lidhur me omega-3 ndërmerr rrezik më të lartë të kancerit të prostatës.

Vajrat e peshkut të konsumuar gjatë shtatzënisë mund të ndihmojnë në mbrojtjen e nënave nga depresioni pas lindjes.
Përfitim tjeter nga vaji i peshkut është ofrimi i mbrojtjës ndaj sëmundjeve mendore, gjegjësisht nga hiperaktiviteti i deficitit./Gazeta Shneta/