Me dashuri të nënës, fëmijët bëhen inteligjent

2017-05-11 në ora 18:29

Të dashura nëna , nëse dikush ju akuzon juve për dashuri të tepruar ndaj fëmijës tuaj, rebelohuni!

Nëna, edhe shkenca është sot nga ana juaj.

Sipas një kërkimi të bërë në Washington University School of Medicine, dashuria dhe kujdeset e tepërta të nënës ndihmojnë trurin e fëmijës.

Ky kërkim ka treguar se fëmijët e moshës parashkollore, që kanë kujdesje të nënës në veçanti të madhe ndihmon atë pjesë të trurit, ku futet të mësuarit, memoria por edhe stresi.

Me fjalë të tjera të gjithë fëmijët që në moshën 4-5 vjeç rriten dhe përkëledhen nga mamaja, do marrin nga ky trajtim avantazh të madh mbi planin psiko-fizik, të jenë më të zgjuar se bashkëmoshatarët e tyre.

Sigurisht që kjo teori nuk është shumë e re. Psikoanalistja britanike John Bowlby, flet për komponentet etologjike të sjelljes së njeriut dhe mbërriti në konkluzionin, duke qenë se bebet janë mamifera në vitin e parë të jetës duhet të fillojmë të sillemi sikur të jetë akoma në barkun tuaj.

Rikujtojmë që fëmija duhet të jetë në kontakt të vazhdueshëm me nënën./Klan Kosova/