Dieta gjatë shtatzënisë, ja përse praktikohet nga shumë gra

2018-05-26 në ora 06:41

Disa fitime janë të pashmangshme duke pasur parasysh peshën e foshnjës, mitrën e zgjeruar, placentën dhe lëngun amniotik. Por kjo është pesha që duhet të zhduket shpejt pasi foshnja të lindë.

Unë nuk e rekomandoj dietën – shtatzënia nuk është koha për dietë. Normalisht, duhet të fitoni dosa kg më shumë gjatë shtatzënisë. Nëse jeni mbipeshë, mund të keni më pak shtim të kg.

Mesatarisht duhet të merrni rreth 2,500 kalori në ditë (kjo është deri në rreth 2,100 kur nuk jeni shtatzënë). Keni nevojë për këto kalori dhe kështu ka nevojë edhe fëmija juaj.

Gjithashtu, ndryshon edhe fiziologjia juaj. Sheqeri i gjakut në mes të ngrënies mund të bjerë në nivele shumë të ulëta, prandaj kaq shumë gra shtatzëna kanë ndjenjën se janë të uritura dhe duhet të hanë në mes të dy vakteve.

Bebet janë shumë efikase në marrjen e asaj që u nevojitet, kështu që është më shumë një kërcënim për shëndetin tuaj sesa foshnja juaj nëse nuk ha aq sa duhet. Qasja ime është të mendosh për këta muaj si pjesë e një pjese më të madhe. Çdo kg që mendoni se duhet të humbisni, ju ndoshta i keni vënë gjatë viteve dhe dekadave para se të keni mbetur shtatzënë, thotë gjinekologia Jeniffer Shu, transmeton Gazeta Shneta.

Përqëndrohuni që të hani sa më mirë, në vend që të reduktoni kaloritë. Është e mirë për ju dhe fëmijën tuaj dhe do të ndihmon që të mos fitoni më shumë peshë se sa keni nevojë gjatë shtatzënisë./Gazeta Shneta/