Djersitja e tepërt gjatë shtatzanisë: Shkaqet dhe këshillat për ta menaxhuar atë

2020-01-14 në ora 22:01

Ju mund të djersiteni më shumë se zakonisht gjatë shtatzanisë për shkak të luhatjes në nivelet hormonale.

Megjithëse është e pakëndshme, djersitja konsiderohet të jetë normale gjatë shtatzanisë, transmeton Gazeta Shneta.

Kur fillon djersitja e tepërt gjatë shtatzanisë?

Ju mund të përjetoni djersitje gjatë gjithë shtatzanisë. Një rritje e temperaturës së trupit gjatë shtatzanisë mund të rezultojë në djersitje, që është mënyra e trupit për tu ftohur.

Djersitja e tepërt përjetohet më shumë gjatë natës sesa gjatë ditës. Kjo gjendje cilësohet si hiperhidroza e gjumit ose djersitja e natës, e cila zakonisht konsiderohet si një nga simptomat e menopauzës. Sidoqoftë, në rastin e grave shtatzëna, mund të jetë për shkak të një ngritjeje dhe rënie të papritur të hormoneve të shtatzanisë, estrogjenit dhe progesteronit.

Cilat janë shkaqet e djersitjes gjatë shtatzanisë?

Disa gra mund të kenë djersitje gjatë ditës ndërsa të tjerat gjatë natës.

Rritja e metabolizmit: Trupit tuaj i duhen më shumë energji për të mbajtur fëmijën tuaj duke rezultuar kështu në një shkallë të rritur të metabolizmit.

Hipertiroidizmi: Nëse keni hipertiroidizëm gjatë shtatzanisë, mund të pësoni djersitje të tepruar në çdo kohë gjatë ditës dhe natës.

Sheqerna të ulëta të gjakut: një gjendje e quajtur hipoglicemia gjatë shtatzanisë gjithashtu mund tju bëjë të djersiteni

Ilaçet: marrja e ilaçeve të caktuara siç është acetaminofeni ose aspirina për të ulur nivelin e glukozës ose ethet mund të rezultojnë në djersitje të tepërt.

Rritja e fluksit të gjakut: rrjedha e gjakut në lëkurë rritet gjatë shtatzanisë, gjë që e bën trupin tuaj më të ngrohtë dhe mund të rezultojë në një djersitje të shtuar.

Infeksione: një infeksion i traktit urinar gjatë shtatzanisë mund të shkrkojë djersitje gjithashtu.

Nivelet e larta të progesteronit: Kjo mund të rrisë temperaturën e trupit, që mund të rezultojë në djersitje./GazetaShneta/