Duke ngrënë humbni peshë, kjo është mënyra më e mirë

2017-10-03 në ora 08:37

Një studim i ri tregon se, aq sa ndihesh i uritur, ndikon në atë se sa mendon që ke ngrënë. Mundohuni ta përdorni këtë si avantazh për ju, shkruan Kidspot, transmeton Gazeta Shneta.

Mund të themi se uria është një instikt mjaftë i fuqishëm, varësisht se sa ke ngrënë, ju do të keni apo jo uri më pastaj.

Studimi gjeti të dhëna se mendja (perceptimi) luan një rol kyq se sa shumë ndihemi të uriur në atë se sa kemi ngrënë në përgjithësi.

 

Truku për të ngrënë më pak mund të jetë pikërisht memoria juaj dhe jo barku. Me fjalë të tjera mendja juaj percepton sa ke ngrënë.

Hulumtimi tregon që “ngrënia e pavëmendshme” e bënë më të vështirë për ta kujtuar sasinë e ushqimit që ke ngrënë, kjo do të thotë që ka shumë gjasa qe do të hani sërish gjatë ditës.

Së fundmi preni ushqimin tuaj në copa të vogëla, kjo taktikë krijon iluzionin se jeni duke konsumuar më shumë dhe ndiheni më të ngopur.