Ekspertët, këto dy pozicione seksuale rrisin shanset për shtatëzani

2017-12-01 në ora 15:55

Nëse po tentoni të mbeteni shtatëzënë atëherë këto janë disa nga pozicionet që rrisin shanset për të mbetur shtatëzënë.

Shanset tuaja për të mbetur shtatëzënë maksimizohen nga depërtimi më i thellë.

Studiuesit përdorën skanerë MRI të cilët analizuan pozicionin e njohur si “Misionari” dhe “doggy style”, transmeton Gazeta Shneta.

Ata konfirmuan se maja e penisit arrin në qafën e mitrës në të dyja këto pozicione, prandaj pozicioni i pasëm i hyrjes arrin edhe më thellë në zonën e qafës së mitrës.

Por në anën tjetër ata kundërshtojnë rëndesën që e dekurajojnë spermën në udhëtimin në rrjedhën e sipërme.

Megjithatë, Dr. James Goldfarb, drejtor i shërbimit të infertilitetit në Klinikën Cleveland në Ohio

ka këshilluar që gratë të mos shqetësohen shumë për pozitat e ndryshme seksuale.

Ndërsa për fund shtojnë se këshilla më e mirë është që të qëndroni në shtrat për 10 deri 15 minuta pas marrëdhënieve seksuale./Gazeta Shneta/