Ekspertët paralajmërojnë një rënie të dukshme të kontrollave rutinore për ekzaminimin e kancerit të gjirit gjatë pandemisë

2020-10-26 në ora 13:57

Shumë amerikanë kanë shmangur ekzaminimet për kacerin e gjirit gjatë pandemisë covid-19.

Këtë e kanë bërë të ditur ekspertët shëndëtesor duke parë një rënie të jashtëzakonshme të numrit për kontrolla nga ana e grave shkruan Healthline, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

The American Association of Cancer Research ka publikuar dy studime në muajin korrik ku konstatuan se gjatë periudhës së pandemisë janë shmangur kontrollet dhe testet e rregullta si mamografia, ekografitë dhe MRI.

Në muajin tetor, që simbolizohet si muaji për ndërgjegjësimin e kancerit të gjirit, ekspertët shëndetësor vazhdojnë të rikujtojnë rëndësinë e kontrolleve rutinore, e veçanërisht gjatë periudhës së pandemisë.

Tutje, ata kanë paralajmëruar se qendrat e kujdesit shëndetësor janë të përgaditura, dhe që të gjithë janë duke zbatuar masat mbrojtëse që pacientët të ndihen të sigurt gjatë kësaj periudhe./GazetaShneta/