Ëndrrat të cilat i shihni vetëm gjatë shtatzënisë, çfarë kuptimi kanë?

2017-05-02 në ora 17:52

Ëndrrat e frikshme, të çuditshme dhe të çuditshme janë mjaft të zakonshme në shtatzëni, sidomos gjatë tremujorit të dytë. Por çfarë kuptimi kanë? Dhe kur duhet të shqetësohesh?

Një psikolog klinik tregon disa nga ëndrrat më të zakonshme (dhe shqetësuese) që gratë kanë gjatë shtatzënisë dhe zbulon një lidhje të çuditshme midis ëndrrave dhe punës shkruan Healthy Mummy, transmeton Gazeta Shneta.

Ndryshimet hormonale ndërpresin gjumin dhe, gjatë shtatëzanisë, ëndrrat mund të jenë më shqetësuese dhe më të paharrueshme. Ndonëse gratë shtatzëna nuk do të ëndërrojnë domosdoshmërisht më shumë se sa gratë jo-shtatzëna, ato raportojnë se kanë më shumë ankthe.

Megjithatë, ky nuk është një lajm i keq për gratë shtatzëna. Një studim i kohëve të fundit sugjeron se ëndrrat e këqija në fakt tregojnë se mund të përjetoni një lindje më të shkurtër dhe më pak të mundimshme.

Më poshtë gjenden ëndrrat më të zakonshme që përjetojnë gratë shtatzëna.

Të bëni seks dhe të konceptoni një fëmijë

Vazhdimi i ëndërrimit për seksin dhe krijimi i një fëmije mund të përfaqësojë kreativitetin.

“Ju ushqeni dhe zhvilloni atë farë të idesë në diçka të mrekullueshme dhe unike”, tha Wallace.

Udhëtimi dhe mënyra e transportit

Nëse ecni, vraponi, fluturoni ose vozitni, të gjitha kanë kuptime të ndryshme. Ëndrrat duke ecur nënkuptojnë se jeni duke e planifikuar shtatzëninë hap pas hapi. Vrapimi? Kjo tregon se tashmë ke qenë shtatzënë dhe e njeh mirë këtë udhëtim.

Nëse ëndërroni duke vozitur, kjo tregon se keni ambicie personale ose profesionale që doni të arrini gjatë fluturimit, tregon se keni ide të qarta për mënyrën se si do ta rritni fëmijën tuaj.

Parashikimi i gjinisë së fëmijës suaj

Ëndrrat për gjininë e foshnjës tuaj zakonisht kanë të bëjnë më shumë me vetën sesa fëmijën juaj. Ëndërrimi në lidhje me një vajzë të vogël mund të sugjerojë që dëshira juaj të jetë më e theksuar ose krijuese ndërsa ëndrra për të pasur një djalë të vogël mund të tregojë se duhet të jesh më e sigurt ose e fokusuar.

Lindja e një kafshe

Ëndrra duke lindur një kafshë apo një objekt të pajetë është në të vërtetë shumë i zakonshëm. Dhe ndërkohë që mund të jetë një zgjim i vrazhdë dhe mund të të lërë të mendosh se do të përfundosh duke lindur një krijesë të çuditshme, kjo nuk lidhet me fëmijën tuaj.

Këto ëndrra thjeshtë tregojnë se mendja juaj është duke e përdorur në idenë e sigurimit të dashurisë dhe dashurisë së pakushtëzuar, duke e marrur atë nga fëmija juaj.

Lëndimi fizik i fëmijës

Një tjetër ëndërr tepër e frikshme që shumë nëna e kanë pranuar se kanë parë ëndrra duke dëmtuar fizikisht fëmijën e tyre. Lajmi i mirë është se kjo ëndërr nuk tregon që ju keni një plan për të dëmtuar atë, por thjesht do të thotë se mund të ndihesh pak në stres për gjetjen e kohës për t’u kushtuar fëmijës suaj të ri, një shqetësim krejtësisht normal për të gjitha nënat.

Harrimi i fëmijës tuaj

Harrimi i fëmijës tuaj në ëndërr simbolizon atë çfarë jeni në gjendje të jepni vetëm për t’u bërë nënë. Kjo mund të jetë karriera juaj, trupi juaj ose ndjenja e lirisë. Nuk ka të bëjë aspak me vëmendjen ndaj fëmijës!/Gazeta Shneta/