Era e vaginës tregon këtë detaj të rëndësishëm për shëndetin tuaj

2018-02-09 në ora 21:03

Nuk është as e fortë as e keq, era që buron nga vulva është unike, ashtu si çdo gjë në sistemin riprodhues femëror.

Duke lëshuar sekrecione të shumta për të mbajtur kanalin vaginal në gjendje të rregullt, ju jeni në gjendje të dalloni edhe erën e vaginës suaj.

Gjinekologu brazilian Fairbanks, tregon se zona intime femërore mund të mos ketë erë ose të lëshojë pak acid, transmeton Gazeta Shneta.

Nëse aroma është e fortë apo e keqe, mund të keni një infeksion vaginal. Era është më e theksuar nga ndryshimi në sekrecion, i cili është ‘’forcuar’’ për të luftuar bakteret.

Era e peshkut mund të shfaqet dhe kjo është shenjë e vaginozës, një infeksion i shkaktuar nga baketeret e ndryshme.

Nëse vëreni erë të ndryshme të vaginës, drejtohuni gjinekologut tuaj për diagnozën dhe trajtimin e duhur./Gazeta Shneta/