FDA autorizon dozën përforcuese të vaksinës Pfizer për 12-15 vjeçarët

2022-01-06 në ora 19:43

Të hënën, më 3 janar, Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) autorizoi dozën përforcuese të vaksinës Pfizer kundër COVID-19 për 12-15-vjeçarët.

Agjencia federale vendosi gjithashtu që adoleshentët në këtë grupmoshë do të kishin të drejtë të merrnin vaksinën e tyre përforcuese pas një intervali 5-mujor nga doza e dytë e vaksinës, shkruan Medical News Today përcjell Gazeta Shneta.

Për më tepër, FDA miratoi dozat e treta të vaksinës COVID-19 për fëmijët e moshës 5-11 vjeç që kanë një sistem imunitar të dobësuar.

Sipas Peter Marks, drejtor i Qendrës për Vlerësimin dhe Kërkime Biologjike të FDA-së: “Bazuar në vlerësimin e FDA të të dhënave aktualisht të disponueshme, një dozë përforcuese e vaksinave të autorizuara aktualisht mund të ndihmojë në sigurimin e mbrojtjes më të mirë kundër varianteve Delta dhe Omicron”. /Gazeta Shneta/