Fëmijët kanë rreth shtatë ftohje në vit, por është normale dhe e dobishme

2020-05-24 në ora 16:00

Për të gjithë prindërit që ndjejnë sikur kanë të bënë me ftohjet e pafund nuk jeni vetëm.

Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA, mesatarja e të rriturve kap tre ftohje në vit. Por ëstë më shumë se dyfish për fëmijët e vegjël, transmeton Gazeta Shneta.

Në fakt, studimi tregon se fëmijët kanë shtatë infeksione të frymëmarrjes çdo vit që përfshihen ftohjet, probleme me aromë dhe kolla.

Nuk është gjithmonë e lehtë për prindërit që punojnë të kenë fëmijë të sëmurë, veçanërisht nëse ata gjithashtu kapin sëmundjet e tyre dhe duhet të marrin pushim nga puna për t’u kujdesut për fëmijët e tyre.

Por, lajmi i mirë është se kapja e këtyre infeksioneve të vogla është e mirë për imunitetin e vogëlushit tuaj.

Hulumtimet tregojnë se foshnjat që frekuentojnë qendrat e kujdesit për fëmijë të grupit para moshës dy vjeç janë më të prirur për të marrë infeksione të frymëmarrjes dhe infeksione të veshit, por ka më pak të ngjarë të jenë të sëmurë pasi të fillojnë shkollën.

Mund të duket sikur kolla ka zgjatur shumë më tepër se zakonisht, pasi aftësia e trupit tuaj për t’u përgjigjur ndaj ftohjeve ose infeksioneve bakteriale nuk është ashtu siç ishte përpara se të keni fëmijë.

“Nëse fëmija juaj kthehet në shtëpi me një të ftohtë ose ndonjë sëmundje tjetër, mbajtja e zakoneve të jetesës së përgjithshme të shëndetshme është mënyra më e mirë për të luftuar sëmundjen dhe për të rritur imunitetin tuaj”, tha Dr. Call House. /GazetaShneta/