Fillimi i shtatzënisë: Nga konceptimi deri në zhvillimin e fetusit

2018-04-06 në ora 06:37

Trupat e grave janë të mahnitshëm, sepse aftësia për të mbajtur një fëmijë dhe për të lindur është diçka shumë interesante.

Megjithatë, vendimi për kur dhe nëse një grua ka një fëmijë është e ndryshme për të gjithë. Është e dobishme të dihet se si fillon shtatzënia dhe çfarë ndikon në shanset për të mbetur shtatëzënë.

Ky është sistemi riprodhues femëror, është ajo që gratë përdorin për të bërë seks dhe për të krijuar një fëmijë, transmeton Gazeta Shneta.

Është e përbërë nga vagina, mitra, tubat fallopiane dhe vezoret.

Nëse një grua ka marrëdhënie seksuale me një burrë që nuk mban një prezervativ, ai mund të lëshoj një lëng të bardhë nga penisi në vaginë.

Nëse spermatozoidi nuk plotëson vezën atëherë gruaja nuk mund të mbetet shtatëzënë dhe ajo do të marrë periodat tuaja.

Si mund të përmisoni shanset tuaja për të mbetur shtatëzënë?

Mund të përpiqeni të jeni në një peshë të shëndetshme, të keni marrëdhënie seksuale në kohën e duhur gjatë ciklit tuaj.

Çiftet  mund të bëjnë seks pa mbetur shtatëzënë

Disa gra mund të duan të presin një kohë derisa të jenë gati të kenë fëmijën e tyre të parë, disa gra mund të duan të presin para se të kenë fëmijën e tyre të ardhshëm./Gazeta Shneta/