Fotografitë që tregojnë se si duket trupi i femrës pas lindjes

2017-05-14 në ora 17:27

Aimee dhe Jenna Hobbs u nxitën për të bërë fotografi të grave pasi gjetën shumë nëna të reja që zgjedhnin të hiqnin veten nga portretet e familjes.
Është e mrekullueshme se si këto gra kanë vendosur të fotografojnë trupin e tyre edhe kur kanë kaluar nëpër një nga përvojat më sfiduese dhe më të mëdha të jetës së tyre.

Nga diseksioni i vazhdueshëm i “trupave pas-lindjes” të grave të njohura në listën e pafund të produkteve që premtojnë të dëbojnë shenjat e shtrirjes të shkaktuara nga shtatëzania, presionet ndaj grave që të mos duken sikur kanë pasur fëmijë – kur sinqerisht kanë gjëra më të rëndësishme – është i përhapur.

Duke kuptuar këto presione, dy fotografë kanë kërkuar të fotografojnë atë që trupat e nënës duken në të vërtetë, duke nxjerrur një seri portretesh të nënave dhe fëmijëve të tyre.

Aimee dhe Jenna Hobbs nga Hobbs Photography, me seli në Alberta të Kanadasë, prezantuan vitin e kaluar projektin e tyre “A Mother’s Beauty”.

Fotografitë gjenden më poshtë.

amothersbeauty-1

pixie-23

pixie-30

zoe-1

pixie-11

pixie-17

pixie-3