Gabimi pas lindjes që lë foshnjën me infeksion të vazhdueshëm të veshit

2018-02-04 në ora 09:11

Një infeksion i veshit mund të shkaktohet nga bakteret ose nga një virus. Kjo ndodh kur lëngu ndërton një zonë pas veshkës së foshnjës suaj dhe më pas bëhet i infektuar.

Normalisht, çdo lëng që hyn në këtë zonë shuhet shpejt përmes tubave eustakë, të cilët bëjnë lidhjen e veshit të mesëm në pjesëm e prapme të hundës dhe fytit, shkruan BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Përdorimi i biberonëve mund të rrisë rrezikun e infeksioneve të veshit tek foshnjat. Në një studim, 33 për qind e bebeve nuk kishin infeksion pasi nuk përdorën biberona.

Bebet janë të prirura nga infeksionet e veshit pasi kanë tuba të shkurtëra në mënyrë horizontale.

Se fëmija juaj ka një vesh të infektuar, mund të shihet nga hundët e zëna, rritja e temperaturës, nervozizmi, dhe pas gjithë kësaj fëmijët vazhdimisht e fërkojnë veshin e infektuar, duke ua bërë më dije prindërve se janë të sëmurë.

Gjithashtu, fëmijët që vuajnë nga alergjitë gjenetike ose kanë bajame të ndjeshme janë më të prirur për inflamacion të veshit të mesëm.

Doktorin duhet ta thirrni në shenjën e parë të infeksionit. Mjeku duhet të shikojë veshin e foshnjës me një instrument që quhet otoskop./Gazeta Shneta/