Nëna kujdes, këto gjëra asnjëherë mos i bëni kur bebja fle

2018-02-04 në ora 08:52

Zakonisht, tek disa bebe gjumi është një mision pothuajse i pamundur. Kjo për shkak se është vështirë për t’i qetësuar.

Sidoqoftë, në momentin që bebja fle, ju duhet të jeni shumë vigjilente që ai/ajo të mos zgjohet.

Prandaj, kujdes nga këto veprime:

Mos e mbuloni tepër fëmijën ndërsa fle.

Mos e spostoni fëmijën nga vendi ku po fle.

Nëse fle me një pellush mos ja hiqni nga dora.

Mos ja hiqni asnjëherë biberonin fals nga goja. Nëse fëmija e ndien, do të zgjohet.

Mos bëni zhurmë. Fëmija ka nevojë për qetësi në momentin që është duke fjetur, njësoj si edhe të rriturit.

Nuk duhet të vendosni muzikë, madje as me zë të ulët.

Nëse fëmija nuk është në javët e para pas lindjes, nuk duhet ta zgjoni për ta ushqyer.

Ndërsa fëmija fle nuk duhet ta lini vetëm në shtëpi. Ju nuk duhet të largoheni kurrsesi nga shtëpia qoftë edhe për pak minuta.

Fëmija nuk duhet të flejë në vende që nuk janë të sigurta. Mund të bjerë dhe të vritet.

Mos lejoni askënd ta zgjojë nga gjumi edhe nëse ai person ka ardhur posaçërisht për të luajtur me të./KIdstime.al/