Gjakderdhja gjatë shtatzënisë mund të konstatohet dhe si shtatzëni ektopike

2020-07-30 në ora 13:47

Një shtatzëni ektopike, e njohur dhe si shtatzëni tubale, e cila zhvillohet e pavendosur për një kohë të gjatë mund të bëhet e rrezikshme për jetën tuaj.

Shumë gra që kanë kaluar një shtatzëni tubale konsultohen me mjekët e tyre pasi kanë gjakderdhje ose ngërçe në shtatzëninë e hershme shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Ndonjëherë këto simptoma ndodhin edhe në shtatzënitë normale, por në raste të tjera, ato mund të jenë shenja të abortit ose shtatzënisë ektopike.

Ultratingujt për diagnostifikim

Nëse ultratingulli tregon një qese gestacionale në mitër, mjeku mund të përjashtoj shtatzëninë tubale si një shkak i niveleve të ngadalta në rritje të hCG ose gjakderdhjes.

Herë të tjera, ultratingulli do të zbulojë qesën e gestacionit dhe polin e fetusit (potencialisht me rrahje zemre) duke qenë i pranishëm në tubin fallopian, i cili padyshim që do të çojë në diagnozën e shtatzënisë ektopike. Por, shpesh qesja nuk do të jetë kurrë e dukshme në ultratinguj në një shtatzëni tubale.

Nëse mjeku konfirmon që shtatzënia është ekotopike, por nuk ka asnjë shenjë të këputjes, mjeku mund të rekomandojë trajtim ose mund të rekomandojë monitorimin e niveleve të hCG./GazetaShneta/