Gjashtë simptomat e hershme të shtatzanisë

2020-10-12 në ora 23:38

Sapo të bëni testin ju jeni të vetëdijshëm se do të bëheni prind dhe ju filloni të bëni ndryshimet e nevojshme për të akomoduar stilin tuaj të jetës.

Nga ana tjetër, ka shumë raste kur simptomat e shtatzanisë përzihen me kushte të tjera. Trupi mund të japë indikacione të caktuara që janë të ngjashme me simptomat e periudhës ose një sëmundje, transmeton Gazeta Shneta.

Të përziera ose të vjellura

Një nga simptomat e para që është tregues i shtatzanisë është nauze ose të vjella dhe në kuptimin e vërtetë janë të sakta.

Dëshirat ushqimore

Një mënyrë tjetër për të ditur që jeni shtatzënë është kur filloni të shmangni disa ushqime. Nëse vini re se tani nuk mund të duroni erën ose shijen e të njëjtave gjëra që ju pëlqyen me parë është një tregues shumë i zakonshëm.

Periudha të humbura

Kjo është ndoshta një na shenjat më të sakta dhe disi të dukshme të hershme që jeni shtatzënë.

Gjinjë të ndjeshëm

Gjinjtë tuaj janë gjithashtu në gjendje t’ju japin shenja të hershme të shtatzanisë. Hormonet shkaktojnë ndryshime si rritje në madhësi, butësi dhe mbindjeshmëri kur ndohin areola të prkeura dhe të errësuara.

Lodhje

Të gjithë lodhemi pas një dite të gjatë plot aktivitete. Sidoqoftë, ka një ndryshim kur bëhet fjalë për simptomat e shtatzanisë.

Luhatje humori

Përjetimi i ndryshimeve në humor nuk është diçka e re. Trupat tanë janë pak të komplikuar, kështu që mund të jetë e vështirë të thuash kur diçka e pazakontë po ndodh, veçanërisht kur nuk jeni duke pritur diçka madhore si shtatzania. /GazetaShneta/