Gjëja që kurrë nuk duhet bërë me fëmijët kur kanë lijën e dhenve

2017-07-24 në ora 11:46

Lija e dhenve tek fëmijët është jashtëzakonisht delikate, prandaj duhet të dini se çfarë lloj ilaçesh duhet të marrin. Ka një rast shumë të veçantë tek një fëmijë të vogel me emrin Lewis, i cili mori lijën e dhenve, ndërsa nëna e tij Hayley mendoi se qendra mjekësore do të kryente punë në trajtimin e sëmundjes brenda pak ditësh, megjithatë, ajo çfarë ndodhi nuk e keni imagjinuar më parë.

Mjekët e qendrës shëndetësore i përshkruan ibuprofen i mitur për infeksionin e lijës së dhenve, Hayley dëgjoi mjekët dhe e furnizoi djalin e saj me atë, pasi ajo nuk e konsideronte veten një eksperte për këtë çështje për të vënë në pikëpyetje recetën mjekësore që i ishte përshkruar.

Me kalimin e kohës, ajo ishte në gjendje të verifikonte se megjithëse ibuprofeni i mitur është i zakonshëm në trajtimin e sëmundjeve të ndryshme, nuk është e rekomandueshme për këtë sëmundje, për shkak se ajo kuptoi se shëndeti i Lewis, djali i tij, filloi të përkeqësohej, duke kaluar në simptomat, si: rritja e temperaturës dhe fluskat Ishin në rritje.

Meqenëse mjekët mendonin se ishte një rast normal, instinkti madhor i Hayley u aktivizua menjëherë. Ajo dërgoi fëmijën në një spital tjetër dhe rezultoi se ibrufeni shkaktoi septikeminë.

Ajo këtë ngjarje e shpërndau në Facebook, me qëllim që të vetëdijësonte edhe prindërit e tjerë rreth kësaj gjendje.

Posti u shpërnda mbi 430,000 herë dhe vazhdon të rritej. Në fakt, Kolegji Mbretëror i Pediatrisë dhe Shëndetit të Fëmijës shpjegoi se jo vetëm prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm, por edhe mjekët rreth rrezikut të përfshirë për trajtimin e rasteve të tilla me ibuprofen.