Gjendet përgjigja pse lidhëset zgjidhen vetvetiu (Video)

2017-04-16 në ora 18:35

Pa marrë parasysh se sa fort i lidhni lidhëset tuaja, ato prapë do duken të jo-lidhura mirë. Tani, për herë të parë, shkencëtarët kanë treguar pse ndodh ky fenomen.

Gjithashtu ata kanë treguar mënyrën më të mirë të lidhjes së tyre përmes një videoje.

Për ta gjetur se pse bëhet zgjidhja e lidhëseve edhe në qoftë se ju i lidhni ato në mënyrën më të mirë, Oliver O’Reilly, një inxhinier mekanik në Universitetin e Kalifornisë, dhe kolegët e tij angazhuan një vullnetar për studimin rutinorë përreth lidhëseve.

Subjekti testues i lidhi këpucët e saj me nyjën më të shtrëngueshme, duke mos lënë shanca për zgjidhjen e tyre shkruan ScienceMag, transmeton Gazeta Shneta.

Duke përdorur videot me lëvizje të ngadalta, ekipi zbuloi dy faza të rrëshqitjes së nyjeve të cilat tregohen në video./Gazeta Shneta/