Gjëra të cilat nuk i dini që mund të ndodhin gjatë lindjes tuaj

2019-10-03 në ora 18:00

Ti e di të presësh kontraktime dhe dhimbje. Por hidhni një sy disa ngjarjeve më pak të njohura që mund të ndodhin kur lindni.

Nga rrjedhja vaginale dhe dobësimi shkruan Parents e deri në një kohë shumë të shpejtë të lindjes, ka pak gjëra që mund ta bëjë punën tuaj më emocionuese transmeton Gazeta Shneta.

Meqenëse të njëjtët muskuj të përdorur kur kryeni jashtëqitje janë duke u përdorur gjatë punës së lindjes juve mund të ju ndodh një rrëshqitje e fekaleve gjatë lindjes – dhe kjo është plotësisht në rregull.

1) Nauze dhe të vjella

Siç rezulton, nauze dhe të vjella nuk janë vetëm për shkak të sëmundjes në mëngjes; ato gjithashtu mund të ndodhin gjatë punës së lindjes, veçanërisht gjatë fazës aktive të punës dhe kur po e nxisni fëmijën tuaj jashtë.

“Kur gratë marrin një epidurale, ato mund të kenë një rënie të presionit të gjakut që mund të shkaktojë të vjella”, thotë Sherry Ross gjinekologe.

2) Lindje e zgjatur

Faza e parë e punës përfshin fazën latente (punën e hershme), fazën aktive dhe fazën e tranzicionit. Por ndonjëherë këto faza nuk ndodhin aq shpejt sa duhet. Një fazë e zgjatur latente është kur lindje që zgjatë më shumë se 20 orë për nënat për herë të parë dhe më shumë se 14 nëse keni lindur më parë, thotë Dr. Landry.

“Puna e zgjatur latente mund të jetë shteruese dhe nganjëherë zhgënjyese për nënat, por rrallëherë çon në komplikime dhe nuk duhet të jetë një tregues për lindjen cezariane,” thotë ajo.

Nëse qafa e mitrës tuaj është e ngadaltë në shtrirje dhe e hollë, thjesht provoni të jeni të durueshëm dhe të pushoni. Flini, bëni një shëtitje ose shijoni një banjë të ngrohtë.

3) Lindje e shpejtë

Ju gjithashtu mund të lindni shumë shpejt. Lindje e shpejtë, e quajtur edhe punë e shpejtë, është kur foshnja vjen në më pak se tre orë pasi tkurren kontraktimet.

“Shumica e nënave të reja mund ta shohin punën e shpejtë si pozitive, por ka një numër shqetësimesh nëse ndodh një punë e shpejtë,” thotë Dr. Landry. B

renga kryesore është mungesa e kohës për ta bërë atë në spital të marrë ilaçe për dhimbje, të lindë në një mjedis steril dhe të jetë në prani të mjekëve.

Probleme të tjera të mundshme përfshijnë rritjen e rrezikut të shqyerjes së qafës së mitrës dhe vaginës, hemorragji nga mitra ose vagina, dhe rreziku i infeksionit për foshnjën nga një lindje e pasterizuar.

4) Lotim vaginal

Është mjaft e zakonshme që perineumi, zona midis vaginës dhe anusit, të ketë rrjedhje gjatë punës, nëse hapja vaginale nuk është mjaft e gjerë.

“Përafërsisht 90 përqind e grave përjetojnë një farë loti vaginal gjatë lindjes së fëmijëve. Lotët e shkallës së parë ose të shkallës së dytë mund të shkaktojnë parehati të vogël për disa javë, por lotët e shkallës së tretë dhe të katërt mund të duhen më shumë se disa javë për t’u shëruar, “thotë Dr. Landry. /Gazeta Shneta/