Gjërat që nuk duhet t’i bëni gjatë kohës që jeni shtatzënë

2019-10-11 në ora 18:44

Nuk ka shumë rregulla të vështira që nuk duhet t’i bëni gjatë shtatzanisë, përtej abstenimit nga alkooli dhe droga natyrsiht. Në pjesën më të madhe, ju mund të vazhdoni me pjesën e natyrshme të jetës tuaj.

Gjatë shtatzanisë duhet t’i anashkaloni këto ushqime:

Mish i papjekur dhe butaklt: ushqimi i detit i papjekur, duke përfshirë midhje dhe karkaleca. Gjithashtu shmangni mishin e viçit, transmeton Gazeta Shneta.

Ushimi i tymosur: shmangni të gjitha ushqimet e tymosura. Ekziston një rrezik që ky ushqim të jetë i ndotur nga listeria.

Vezë të papërpunuara: kjo përfshin ushqime që përmbajnë vezë të papjekura, kështuqë keni kujdes. Vezët e papjekura mund të përbëjnë një rezik të salmonelës.

Mos e ngjyrosni/gëlçeroni shtëpinë

Nuk ka asnjë mënyrë për të matur toksicitetin nga ekspozimi i vërtetë ndaj bojës, kështuqë ky rekomandim bazohet në mundësinë e toksicitetit.

Mos e teproni me kafeinë

Të pini disa gota kafe çdo ditë rrisni presionin e gjakut dhe rrahjet e zemrës.

Mos merrni ilaçe të pacaktuara

Disa ilaçe mund të jenë të dëmshme për fëmijën tuaj në rritje. Para se të merrni ndonjë ilaç pa recetë, flisni me mjekun tuaj.

Mos merrni frymë afër duhanxhinjëve

Pirja e duhanit është e tmerrshme edhe për ju edhe për foshnjën tuaj, por tymi i duhanit mund të jetë po aq i keq. Ka rreth 4,000 kimikate në tym të cigares dhe disa prej tyre janë të lidhura me kancerin./GazetaShneta/