Gra, mos i injoroni këto simptoma gjatë ciklit menstrual – mund të mbeteni sterile

2017-07-27 në ora 15:48

Infertiliteti haset kur nuk mund të mbeteni shtatzënë pasi të  keni kryer marrëdhënie seksuale dhe nuk mund të mbeteni shtatzënë. Te gratë, ndryshimet në ciklin menstrual dhe ovulacion mund të jenë një simptomë e një sëmundjeje që lidhet me infertilitetin.

Simptomat përfshijnë:

• Menstruacione jonormale. Gjakderdhja është më e rëndë ose më e lehtë se zakonisht.
• Menstruacione të parregullta. Numri i ditëve midis secilës periudhë ndryshon çdo muaj.
• Nuk keni menstruacione. Ju kurrë nuk keni pasur periudhë, apo periudhat papritmas ndalen.
• Menstruacione te dhimbshme. Mund të ndodhë dhimbja e shpinës, dhimbja e legenit dhe ngërçi.

Ndonjëherë, infertiliteti femëror është i lidhur me probleme të hormoneve. Në këtë rast, simptomat mund të përfshijnë gjithashtu:

• Ndryshimet e lëkurës, duke përfshirë më shumë puçrra fytyre
• Ndryshimet në dëshirën për marrëdhënie seksuale
• Rritja e flokëve të errëta në buzë, gjoks dhe mjekër
• Humbja e flokëve ose flokë që rrallohen
• Shtim në peshë

Simptoma të tjera të çrregullimeve që mund të çojnë në infertilitet përfshijnë:

• Shkarkim i bardhë i nga thithat që nuk kanë ndërlidhet me ushqyerjen me gji
• Dhimbje gjatë seksit

Shumë gjëra të tjera mund të çojnë në infertilitet tek gratë, dhe simptomat e tyre ndryshojnë. /Gazeta Shneta/