Gratë duhet ta lexojnë patjetër këtë: Ju mund ta parandaloni rrezikun e kancerit të gjirit me marrjen e kësaj vitamine

2017-05-15 në ora 19:55

Shkencëtarët thonë se ekziston një lidhje e fortë midis kësaj vitamine dhe parandalimit të kancerit, dhe disa besojnë se mungesa e kësaj vitamine mund të shkaktojë kancer të gjirit.

Nivelet modeste të vitaminës D zvogëlojnë rrezikun e kancerit me 77%, transmeton Gazeta Shneta.

Është një fakt i zakonshëm që vitamina D parandalon sëmundje të shumta, duke përfshirë diabetin dhe sëmundjet e zemrës. Kur bëhet fjalë për kancerin, vitamina D mund të konsiderohet si armiku më i keq i sëmundjes vdekjeprurëse. Disa teori dhe mbi 200 studime epidemiologjike, tregojnë se mungesa e vitaminës D është e lidhur me zhvillimin e kancerit të gjirit.

Një studim i vitit 2007 i kryer nga Joan Lappe dhe Robert Heaney përfshinte gratë në menopauzë të cilëve u ishte dhënë vitamina D. Kjo vitaminë duhej të rriste nivelet e tyre të serumit në 40ng / ml.

Pjesëmarrësit e studimit kishin 77% rrezik më të ulët të zhvillimit të kancerit pas 4 vjetësh. Niveli i serumit prej 40ng / ml konsiderohet si një nivel relativisht modest./Gazeta Shneta/