Gratë që duan të abortojnë, duhet t’i dinë tri gjëra

2018-02-14 në ora 17:28

Katër vjet e gjysmë pasi aborti u bë i ligjshëm në SHBA, ndërprerja e një shtatzënie vazhdon të jetë një nga debatet më të nxehta, pa mos përmendur tabu-subjektet.

Por, ndërsa ligjvënësit luftojnë për atë që gratë duhet ose nuk duhet të jenë në gjendje të bëjnë, gjëja e rëndësishme që gratë të dinë është ajo që është në dispozicion, çfarë të presësh dhe çfarë është sfiduese kur bëhet fjalë për kryerjen e abortit, transmeton Gazeta Shneta.

Përkundër faktit se sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, abortet janë në një nivel historik të ulët, 20 përqind e grave do të kenë akoma një në moshën 30 dhe 30 përqind e grave do të ketë një abort deri në moshën 45 vjeçare, sipas Institutit Guttmacher, të cilët kryen një hulumtim kryesor në lidhje me organizimin e politikave dedikuar shëndetit riprodhues.

Varësisht se sa larg jeni procedurat ndryshojnë, kështu që ne po japim tri informata, të cilat duhet pasur parasysh.

  1. Një në tre aborte ndodhin në shtëpi
  2. Në rast se nuk ndodh, gratë që duan të bëjnë abort duhet ta bëjnë në klinikë pas javës së 10-të
  3. Pas semestrit të parë, abortimi bëhet më i vështirë./Gazeta Shneta/