Gratë shtatzëna duhet ta evitojnë kozmetikën, rrezikojnë beben

2017-03-21 në ora 13:27

Sipas studimeve të fundit gratë shtatzëna duhet t’i shmangin produktet e bukurisë pasi përbërësit kimikë BPS që gjenden në deodorant, të kuq buzësh dhe parfume, ndikojnë në shëndetin e fëmijës pas lindjes.

Në një studim të eksperimentuar tek minjtë, shkencëtarët nga Universiteti i Massachusetts në Amherst gjetën se 10 për qind e minjve fëmijë kishin vdekur si pasojë e ekspozimit të nënës ndaj produkteve me përmbajtje kimikate, duke besuar se e njëjta gjë ndodh edhe tek njerëzit.

Ata gjithashtu vunë në dukje se nënat treguan shenja hiperaktiviteti, sjellje kompulsive, pas përdorimit të këtyre produkteve sikur edhe një përqindje të vogël kimikati të përmbajnë ato. Prandaj studiuesit këshillojnë ti përdorni sa më pak ose t’i evitoni plotësisht gjatë periudhës së shtatzënisë./albeu.com/