Habisin shkencëtarët, bebet bëjnë në barkun e nënës atë që nuk ua pret mendja

2017-07-27 në ora 11:48

Një studim i ri ka treguar se bebet arrijnë ta dallojnë gjuhën amtare që në barkun e nënës.

Ata janë të aftë të dallojnë nëse nëna e tyre po u flet në japonisht, anglisht apo shqip.

Fetuset mund të dëgjojnë gjërat në barkun e nënës, duke përfshirë edhe disa fjalë edhe pse ato nuk dëgjohen qartë sikurse të ishte jashtë.

Por ata mund të perceptojnë ritmin e një gjuhe dhe studimi sugjeron se foshnjat mund të dallojnë lloje të ndryshme të gjuhës, bazuar në modele ritmike.

Zhvillimi i gjuhës njerëzore me të vërtet fillon shumë herët disa ditë para lindjes. Edhe këtë nuk na i kishte pritur mendja kurrë“,- ka thënë Dr Utako, i cili është një nga profesorët më të njohur të gjuhës. /KidsTime