Historia e një vajze të diagnostifikuar me kancer të gjirit

2019-10-14 në ora 05:27

Sarah Blackmore është patologe në gjuhën e të folurit dhe blogerja që aktualisht jeton në Vancouver, British Columbia. Ajo u diagnostikua me fazën 4 të kancerit oligometastatik të gjirit në korrik 2018 dhe nuk ka prova të sëmundjes që nga janari 2019.

Ndiqni historinë e saj në blogun dhe Instagram-in e saj për të mësuar më shumë rreth asaj që dëshironi të jetoni me kancerin metastatik të gjirit në të 20-tat tuaj, tregon healthline transmeton GazetaShneta.

“E dashur Sara,

Jeta juaj do të kthehet përmbys.

Luftimi i fazës 4 të kancerit të gjirit metastatik në vitet e 20-ta nuk është diçka që mund të keni parë ndonjëherë të vijë. Unë e di se është e tmerrshme dhe e padrejtë dhe ndjehet sikur ju kërkohet të lëvizni një mal, por nuk keni ide se sa të fortë dhe elastik jeni me të vërtetë.

Do të kapërceni kaq shumë frikë dhe do të mësoni të përqafoni pasigurinë e së ardhmes. Pesha e kësaj përvoje do t’ju shtyjë poshtë në një diamant aq të fortë sa të mund t’i rezistojë pothuajse çdo gjëje. Për sa më shumë gjëra që kanceri do të heq nga ju, gjithashtu do t’ju japë aq shumë në këmbim.

Poeti Rumi e tha më së miri kur shkroi: “Plaga është vendi ku hyn drita te ti.” Do të mësosh ta gjesh atë dritë.

Në fillim, do të ndjeheni sikur po mbyteni në emërime, plane trajtimi, receta dhe data të operacionit. Do të jetë e madhe për të kuptuar rrugën që është hedhur përpara jush. Do të keni kaq shumë pyetje se si do të duket e ardhmja.

Por nuk është e nevojshme që gjithçka të kuptoni tani. Thjesht duhet ta bësh atë brenda një dite në një kohë. Mos e shqetëso veten me atë që do të vijë brenda një viti, një muaji, qoftë edhe një jave. Përqendrohuni në ato që duhet të bëni sot.

Ngadalë, por me siguri ju do ta bëni atë në anën tjetër. Merrni gjërat një ditë në një herë. Është e vështirë të imagjinohet tani, por aq shumë dashuri dhe bukuri do t’ju presin në ditët në vazhdim.

Shtrirja e argjendtë e kancerit është se ju detyron të bëni një pushim nga jeta juaj normale dhe ta bëni vetë-kujdesin punën tuaj me kohë të plotë  e dyta për të qenë pacient, d.m.th. Kjo kohë është një dhuratë, kështu që përdoreni me mençuri.

Gjeni gjëra që pasurojnë mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj. Provoni këshillime, meditim, yoga, kohë me miqtë dhe familjen, terapi masazhesh, fizioterapi, dokumentarë, libra dhe shumë më tepër.

Është e thjeshtë të përfshihesh në të gjitha “çfarë nëse” por, mbi të gjitha shqetësuese për të ardhmen. Sado e vështirë të jetë, do të duhet të mësoni të jetoni në këtë moment sa më shumë që të jetë e mundur.

Ju nuk dëshironi ta humbni momentin e tanishëm të mbërthyer në të kaluarën ose të shqetësoheni për të ardhmen. Mësoni të shijoni momentet e mira dhe mbani mend se momentet e këqija përfundimisht do të kalojnë. Është mirë të kesh ditë të tëra kur gjithçka që mund të bësh është të shtrosh Netflix-in e shikuar nga shtrati. Mos u trego shumë i vështirë për veten tënde.

Arrijë, edhe pse mund të ndjehet sikur askush në botë nuk e kupton se çfarë po kalon. Unë premtoj që nuk është e vërtetë. Grupet e ndihmës brenda dhe personat në internet bëjnë ndryshime, veçanërisht në ditët e para.

Mos kini frikë ta vendosni veten atje. Njerëzit që do të kuptojnë se çfarë po kaloni më mirë janë ata që po kalojnë disa nga të njëjtat përvoja si ju. “Miqtë e kancerit” që takoni në grupe të ndryshme mbështetëse, përfundimisht do të bëhen miq të rregullt.

Dobësia është forca jonë më e madhe. Kur të ndjeheni gati, ndajeni historinë tuaj. Kështu që shumë lidhje mahnitëse do të vijnë nga blogjet dhe ndarja e rrugëtimit tuaj në mediat sociale.

Do të gjeni mijëra gra si ju që e dinë se çfarë do të jetë në këpucët tuaja. Ata do të ndajnë njohuritë dhe këshillat e tyre dhe do t’ju gëzojnë gjatë gjithë ngritjeve dhe ngritjeve të kancerit. Asnjëherë mos e nënvlerësoni fuqinë e një komuniteti në internet.

Së fundmi, kurrë mos e humbni shpresën. E di që nuk i besoni trupit tuaj tani dhe ju ndjeheni sikur dëgjoni vetëm lajme të këqija pas lajmeve të këqija. Por është kaq e rëndësishme të besosh në aftësinë e trupit tuaj për t’u shëruar.

Lexoni libra që flasin për raste shpresëdhënëse të personave që kanë mbijetuar në diagnozat terminale dhe statistikat e rrahur.

Duhet të besosh dhe të besosh që do të jetosh një jetë të gjatë dhe të plotë si shumë të mbijetuar të tjerë para teje. Jepini vetes përfitimin e dyshimit dhe luftoni këtë gjë me gjithçka që keni. Ju ia keni borxh vetes.

Edhe pse kjo jetë nuk është gjithmonë e lehtë, është e bukur dhe është e juaja. Jetoje atë në maksimum.

Dashuria,

Sarah”/GazetaShneta/