Infeksionet gjatë shtatzënisë, çdo gjë që duhet të dini

2018-02-02 në ora 08:08

Shtatzënia ndikon në sistemin fiziologjik dhe shumë ndryshime hormonale ndodhin gjatë kësaj periudhe kohore.

Koha e konceptimit dhe lindjes janë të ndjeshme ndaj infeksioneve dhe ndërlikimeve të tjera, transmeton Gazeta Shneta.

Më poshtë ju paraqesim disa nga infeksionet që duhet t’i kushtoni më shumë kujdes:

Hepatititi B:

Ky është infeksioni më i zakonshëm gjatë shtatzënisë, që ndikon në mëlçi. Nëse jeni e infektuar, është me rëndësi që të merrni hapa të duhur për ta mbrojtur foshnjën tuaj.

Hepatiti B është një nga shkaqet kryesore të verdhëzës gjatë kësaj periudhe, ky infeksion përhapet nëpërmjet marrëdhënieve seksuale me personin  e infektuar.

Po ashtu është me rëndësi që të imunizoheni nëse keni këtë virus para se të konceptoheni.

Hepatiti C:

Kjo mund të zbulohet pasi si shenjë e tij është përzierja. Por nëse vjellja nuk paraqitet në fillim të shtatzënisë atëherë është më vështirë të diagnostifikohet.

Prandaj, është e nevojshme që të kërkoni kujdes mjekësor në ndonjë klinikë dentare.

Infeksioni i traktit urinar:

Zakonisht shkaktohet nga bakteret e lëkurës, vagina ose rektumi që hyn në trupin tuaj përmes uretrës.

Këto baktere qëndrojnë në fshikëzën urinare dhe shumëfishohen duke rezultuar me një numër të madh të komplikimeve.

Gjithashtu, këto baktere mund të udhëtojnë deri në veshka dhe të shkaktojnë infeksione të tyre./Gazeta Shneta/