Ja ku mund ta merrni vitaminën D gjatë shtatzënisë

2018-07-27 në ora 07:09

Trupi juaj e prodhon shumicën e vitaminës D nëpërmjet ekspozimit ndaj dritës së diellit në muajt mes prillit dhe tetorit, në orët mes orës 11 dhe 15, varësisht nga vendi ku jetoni.

Mundohuni të ekspozoni të paktën fytyrën dhe parakrahët në rrezet e diellit për të paktën 20 minuta në ditë, gjatë muajve të verës. Kjo do të krijojë rezerva të mjaftueshme të vitaminës D për të kaluar gjatë gjithë muajve të dimrit, transmeton Gazeta Shneta.

Sa kohë mund të qëndroni në diell pa krem kundër diellit varet nga disa faktorë individualë, por sigurohuni që të mbuloni dhe mbrojeni lëkurën tuaj me mbrojtësin diellor para se lëkura juaj të digjet.

Ajo që hani dhe pini ju ofron me disa vitamina D. Burime të mira janë peshqit me vaj, si salmoni, skumbri dhe sardelet. Ju duhet të hani dy pjesë të peshkut në javë, njëra prej të cilave duhet të jetë me vaj. Mishi i kuq dhe vezët gjithashtu ofrojnë vitaminë D.

Disa lloje të margarinëve dhe drithërave të mëngjesit janë të fortifikuara me vitaminë D, prandaj kontrolloni informacionin ushqimor në pako./Gazeta Shneta/