Ja në çfarë i ndihmon fëmijës marrja e suplimenteve të vajit të peshkut gjatë shtatzënisë

2017-07-25 në ora 18:58

Hulumtuesit e Zelandës së Re kanë zbuluar se minjtë shtatzëna që morën vajin e freskët të peshkut i kanë mbrojtur pasardhësit e tyre nga zhvillimi i diabetit më vonë në jetë.

Foshnjat të lindur nga nënat, dietat e të cilave përfshinin acide yndyrore omega-3 u vërejtën se kishin nivele më të larta të rezistencës ndaj insulinës – një tregues i mirë, tha ekipi, për një rrezik të zvogëluar të diabetit.

Megjithatë, ekipi i Auckland vuri në dukje se këto gjetje duhet të konfirmohen në mesin e nënave njerëzore.

Rezultatet e studimit, të cilat u botuan në Raportet Shkencore, studiuan omega-3 të mundshme që u gjetën në shtesat e vajit të peshkut për rrezikun e diabetit dhe sëmundjet e tjera të lidhura me obezitetin.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se fëmijët e lindur nga nënat në mbipeshë kanë një rrezik të konsiderueshëm në rritje të sëmundjeve metabolike, siç është diabeti. Këto rezultate sugjerojnë se vaji i peshkut mund të zvogëlojë këto rreziqe edhe nëse nëna mban peshë të tepërt./Gazeta Shneta/