Ja përse mendohej që orgazma gjatë shtatzënisë shkakton lindje të parakohshme

2018-07-28 në ora 09:55

Ka shumë gjëra të mëdha që vijnë së bashku me shtatzëninë. Por me të vjellat e shpeshta, djersitja e vazhdueshme dhe çdo kthesë që duket sikur një sipërmarrje tre-ditore, ndjenja e mirë nuk është aspak një prej tyre.

Të bëni seks dhe të keni orgazma përmes seksit ose vetë-stimulimit gjatë shtatzënisë shihen se  të dyja janë të sigurta nëse mjeku nuk këshillon diçka tjetër. Kontraktimet e mitrës dhe orgazmat intensive janë krejtësisht të natyrshme, siç janë rrjedhjet dhe një ndryshim në formë ose ngurtësi të barkut tuaj pas arritjes së kulmit.

Për të qenë në anën më të sigurt, gjithmonë konsultohuni me mjekun tuaj për sugjerime dhe qëndrime të sigurta për t’u provuar gjatë marrëdhënies seksuale ose gjatë masturbimit.

Për shumicën e grave që kanë një shtatzëni normale dhe të shëndoshë, që kanë marrëdhënie seksuale dhe që kanë orgazma  janë të dyja të sigurta deri sa uji pushon ose kur procesi i lindjes fillon, transmeton Gazeta Shneta.

Është e vërtetë që kontraktimet e mitrës gjatë orgazmave nxiten nga oksitocina, i njëjti hormon që administrohet nga mjekët për të shkaktuar kontraktime të mitrës gjatë lindjes. Kjo është arsyeja pse shumë profesionistë të kujdesit shëndetësor në të kaluarën ishin të mendimit se orgazmat gjatë shtatëzanisë mund të shkaktonin lindje të parakohshme.

Shtatzënia rrit rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale dhe rajonet e legenit, duke përfshirë edhe mitrën tuaj. Për shkak të kësaj, trupi juaj bëhet më i ndjeshëm, dhe çdo lloj stimulimi, duke përfshirë edhe një fantazi të thjeshtë është më se e mjaftueshme./Gazeta Shneta/