Ja pse dieta juaj nuk kryen punë në humbjen e peshës

2017-04-11 në ora 19:38

Në tekstin e mëposhtëm përfshihen pesë arsye se pse dieta juaj nuk kryen punë në humbjen e peshës.

1.Marrja e kalorive dhe ushqimet që konsumojmë

Kaloritë e marrura nga karbohidratet e rafinuara dhe nga sheqernat ju shkaktojnë juve pangopje, prandaj sugjerohet të merren kalori nga yndyrnat e shëndetshme dhe fibrat, pasi që kanë ndikim direkt në metabolizmin tuaj dhe ju mundësoni të hupni peshë në mënyrë efektive shkruan Today, transmeton Gazeta Shneta.

2.Startimi i ditës me karbohidrate

Startimi i ditës me karbohidrate nuk është ideja më e mirë për një person i cili është në dietë, prandaj preferohet të merren së paku 15 gram proteina në ditë.

3.Mungesa e gjumit

Mungesa e gjumit ka ndikim mjaftë të madh në dietën tuaj, prandaj preferohet të bëni gjumë optimalisht tetë orë.

4.Ngrënja e ushqimit me sasi të tepërt

Në momentin kur jeni të ngopur dhe vendosni të hani ushqim, ju pikërisht në atë moment keni vendosur që ta shkatërroni zinxhirin dietal, prandaj preferohet që t’a tejkaloni këtë moment dëshire për ushqim.

5.Dalja me personat e gabuar

Studimet tregojnë se personat të cilët kanë humbur peshë në mënyrë të suksesshme sfidoheshin vazhdimisht nga shokët të cilët parapëlqenin fast-food dhe ushqime të tjera që përmbanin sasi të lartë yndyre./Gazeta Shneta/