Ja pse mund të keni ngërçe para ciklit menstrual

2020-10-27 në ora 20:33

Dhimbjet menstruale janë një fakt i padëshiruar i jetës për shumë gra. Por, dhimbjet menstruale mund të bien edhe midis periudhave.

Ato ngërçe të rastësishme madje mund të jenë një shenjë e hershme e shtatzanisë, transmeton Gazeta Shneta.

Ngërçet një javë para menstruacioneve ndoshta nuk janë simptoma të PMS.

Rreth një ose dy javë para fillimit të menstruacioneve, ju mund të zhvilloni një tufë simptomash të quajtura kolektivisht sindroma premenstruale (PMS). Simptomat e zakonshme përfshijnë dhimbje koke, disponim dhe fryrje të stomakut.

UTI: Infeksionet e traktit urinar dhe infeksionet e fshikëzës ndonjëherë mund të shkaktojnë dhimbje në barkun tuaj, gjithashtu.

Endometrioza: Dhimbja është një simptomë e zakonshme e kësaj gjendje, e cila ndodh kur indet që mbështjellin mitrën fillojnë të rriten jashtë mitrës.

Adenomyosis: Ndodh kur indet endometriale nga rreshtimi i mitrës fillojnë të rriten në murin e mitrës. Kjo gjendje jo gjithmonë shkakton dhimbje.

Fibroids: Janë rritje që zhvillohen në murin e mitrës. Zakonisht janë beninje, por mund të shkaktojnë dhimbje dhe ngërç.

Kapsllëku: Dhimbjet ose dhimbjet e mprehta në bark mund të jenë gjithashtu një shenjë se jeni kaps. Nëse ndiheni të fryrë, gjithashtu, kjo mund të jetë një e dhënë.

Cita: Cista që mbetet pas ovulimit mund të shkaktojë dhimbje. /GazetaShneta/