Ja pse studiuesit rekomandojnë që para gjumit të shoqëroheni me leximin e një libri

2020-06-16 në ora 07:16

Përfitimet e leximit para gjumit shkon përtej relaksimit.

Ne e dimë se gjumi është jetik për gjithçka, nga ruajtja e shëndetit fizik, deri në përmirësimin e aftësisë njohëse dhe qartë se leximi para gjumit duket se rrit si cilësinë ashtu edhe sasinë e gjumit shkruan Parents, transmeton GazetaShneta.

Studim: Pjesëmarrësit që lexojnë natën variojnë nga ata që lexojnë një herë në javë: 11% lexojnë një ose dy netë në javë, 12% lexojnë tre ose katër, 7% lexojnë pesë ose gjashtë dhe 8% lexojnë çdo natë të vetme.

Në përfundim të studimit të anketuarit treguan se duke vendosur librin para gjumit promovuan relaksim, zvogëlim të stresit, nxitje, përqendrim të mendjes dhe përmirësim të cilësisë së gjumit./GazetaShneta/