Ja sa ml formulë i duhet bebes suaj, është më pak sa keni menduar

2018-07-14 në ora 06:52

Nëse fëmija juaj nuk është duke ngrënë ushqime të ngurta, ekziston një udhëzues i përafërt që mund të përdorni për të vlerësuar se sa formulë i duhet dhënë.

Shumica e foshnjave kanë nevojë ndërmjet 150ml dhe 200ml formulë për kilogram të peshës së trupit të tyre çdo ditë. Pra, nëse fëmija juaj peshon 3 kg, ai ndoshta do të ketë nevojë në mes të 450ml dhe 600ml të formulës gjatë një periudhe 24-orëshe për të shuar urinë  e tij.

Megjithatë, ai mund të dëshirojë më pak se kjo në javën e parë, pasi ai do të ketë vetëm një bark të vogël, transmeton Gazeta Shneta.

Këto matje janë një rregull. Ashtu si oreksi juaj ndryshon me çdo vakt, fëmija juaj nuk do të marrë saktësisht të njëjtën sasi në çdo ushqim. Pra, mos e detyroni fëmijën të përfundojë një shishe, edhe nëse ka mbetur pak.

Nëse foshnja juaj ka nevojë për sasi speciale të qumështit të formulës atëherë kontaktoni mjekun tuaj./Gazeta Shneta/