Ja se çfarë duhet të dini për infeksionin maja gjatë shtatzanisë

2019-11-17 në ora 20:00

Infeksionet e majave zhvillohen për shkak të një rritje të madhe të majave Candida. Dikush mund të marr një por ato shpesh ndodhin në vaginë dhe vulvë, dhe mund të shkaktojë gjakderdhje.

Këto infeksione mund të zhvillohen në vende të ndryshme në të gjithë trupin, përfshirë penisin dhe testikujt. Tek femrat, termi mjekësor për një infeksion të majave gjenitale është kandida vulvovaginale. Infeksionet e majave në gojë ose fyt quhen thrush, tansmeton Gazeta Shneta.

Zakonisht, vagina ka nivele të shëndetshme të majave. Megjithatë, ndryshimet në mjedisin e vaginës mund të shkaktojnë një rritje të majave, duke rezultuar në infeksion.

Infeksioni dhe inflamacioni i vaginës nganjëherë mund të shkaktojë një sasi të vogël të gjakderdhjes, si dhe shkarkesë, kruajtje dhe dhembje rreth zonës gjenitale.

Simptomat e infeksionit të majave

Infeksionet maja ndonjëherë mund të shkaktojë një sasi të vogël të gjakderdhjes.

Nëse një person përjeton përsëritje ose gjakderdhje të rëndë, ata duhet të konsultohen me ndonjë mjek për të përcaktuar nëse është një simptomë e një infeksioni të majave, një lloji tjetër të infeksionit ose një gjendje tjetër shëndetësore.

Kur një infeksion i majave është i pranishëm, një person mund të vërejë rrjedhje të trashë, të bardhë vaginale. Kjo mund të jetë e holluar me ujë dhe zakonisht nuk ka erë të keqe./GazetaShneta/

Për të mësuar më shumë për komplikimet në shtatzëni Klikoni KËTU.