Ja se çfarë thotë shkarkimi vaginal për shëndetin tuaj

2020-03-03 në ora 21:30

Çdo grua duhet të dijë që shkarkimi vaginal nuk është sëmundje por një funksion normal u trupit.

Në fakt, e mban të pastër vaginën dhe parandalon infeksionet. Sidoqoftë, ngjyra e shkarkimit vaginal është domethënës pasi mund të jetë një simptomë e një gjendje themelore mjekësore, transmeton Gazeta Shneta.

Ngjyra e duhur

Shkarkimi vaginal është normalisht transparent dhe pa erë. Ngjyra e saj mund të ndryshojë nga e bardha krejtësisht e qartë, në varësi të fazës në periudhën e menstruacioneve.

Sasia e duhur

Nëse ngjyra, era ose konsistenca e rrjedhjes vaginale është dukshëm e pazakontë, ekziston një ndjesi e kruajtjes ose djegies vaginale.

Shkarkim i gjelbërt

Kjo ndodh kur keni ndonjë infeksion ose sëmundje e quajtur trichomoniasis.

Shkarkim i trashë

Ky lloj shkarkimi nënkupton infeksionin e majave.

Shkarkimi rozë

Shkarkimi rozë ose i përgjakshëm mund të shkaktohet për shkak të derdhjes së rreshtimit të mitrës

Shkarkim me erë të keqe

Ko tregon se mund të keni vaginozën bakteriale. Era e shkarkimit vaginal mund të jetë gjithashtu e ndryshme gjatë shtatzanisë ose në raste të higjienës së keqe personale. /GazetaShneta/